De Recensies Verpand

ZIZO ONLINE

Henri Delvaux is 31 jaar en single. Ze heeft een drukke job als opleider. Elke zaterdag luncht ze samen met haar moeder in diens brillenwinkel. Henri’s moeder is er eentje van het dominante type met een verzwegen verleden, wat maakt dat er af en toe een lange haar in de boter zit. Dan is er nog Ruud, haar beste vriend die al jaren smoorverliefd op haar is. Ondanks het feit dat Henri enkel op vrouwen valt, blijft hij hoop koesteren en zet daarmee bijna zijn eigen relatie op het spel.

Henri’s leventje kabbelt rustig voort, zonder noemenswaardige gebeurtenissen. Tot ze op een bedrijfsfeest de ravissante Tara tegenkomt. Ze volgt haar naar een verlaten terrein, en filmt hoe de vrouw een vluggertje heeft met een man. Als daarna blijkt dat ze met de vrouw in kwestie moet samenwerken, verliest Henri haar onverstoorbaarheid. Vanaf dan is niets nog hetzelfde.

Isabelle Van Ewijk is erin geslaagd een romantisch verhaal te schrijven met een stevige portie spanning. “Nog een paar bladzijden en dan stop ik met lezen.” Elke keer mislukt het. Spanning en romantiek, afgewisseld met situatiehumor en zelfspot, het blijkt een succesformule! Deze lezeres heeft er alvast van genoten. – Nele De Vroe

1 2 3 4 5 6 7 8