De Recensies Verpand

DE MAGNEET

“‘Die nonsens geloof je toch zeker zelf niet!’
Met die woorden viel ze mijn leven binnen.’”…

… en valt de lezer het boek binnen.
De liefdesthriller start wanneer Henri, een 31-jarige Antwerpse lesbienne, op een bedrijfsfeest Tara hoort en ziet. Tara is “een vrouw met uitstraling”. Henri is onmiddellijk “heftig door haar beroerd”. Vanaf het allereerste moment weekt Tara dus heel wat bij haar los. Heel impulsief volgt en filmt Henri Tara en de man in haar gezelschap, Pierre Declerck. Zowel Tara, Pierre als het filmpje gaan een belangrijke rol spelen in Henri’s leven.
Belangrijk is ook (het gebrek aan) familie; Henri kent alleen haar moeder. De naam van het hoofdpersonage is daarbij niet willekeurig gekozen.
Het is een roman met een diepgaande psychologische tekening van de personages en soms is dat best wel ingewikkeld. Toch ontbreekt het het boek niet aan vaart! Saai is het in geen geval; er gebeurt wel één en ander… Het verhaal heeft heel wat soms voorspelbare maar vaker verrassende wendingen. Het is spannend en je kan je laten meeslepen door de passionele verhaallijn.

In een interview met Isabelle van Ewijk, de schrijfster van dit spannende boek, las ik dat ze zich helemaal heeft laten gaan in Henri en dat Henri op een bepaalde manier een ongecensureerde versie is van haarzelf.
Isabelle van Ewijk groeide op in Nederland. Nu werkt en woont ze in Antwerpen.

Meestal kan ik me niet uren tot het lezen van een boek aanzetten. Met “Verpand” had ik daar niet zoveel moeite mee. Het debuut van Isabelle van Ewijk leest met andere woorden enorm vlot. Bovendien bleef ik aan het einde niet met een leeg gevoel zitten. – Ann Van de Vloet

1 2 3 4 5 6 7 8