De Recensies Verpand

HOLEBIBIB

LL,

Deze debuutroman is ons door de uitgeverij ’t Verschil welwillend ter beschikking gesteld.
Het boek oogt uiterlijk een tikje nostalgisch, romantisch en Frans of beter ‘Parijzerig’.
Zo zijn we gelijk op het verkeerde been gezet. Het verhaal ontwikkelt zich in Antwerpen. De stijl is helder. Denk aan ‘de heldere lijn’ van Hergé. Mevrouw Van Ewijk gebruikt deze stijl in woorden. Niks geen krullerige taal, omfloerste omschrijvingen en of poëtisch woordgebruik. Recht toe, recht aan. Het is zelfs te merken in de gebruikte typografie.
Krachtig! No-nonsens!

Bij het lezen van de eerste bladzijden heb ik me wat moeten dwingen om door te gaan. Het duurde even tot het verhaal me vastgreep, dat gebeurde vanaf hoofdstuk 2. We hebben dan de werkzetel van Henri, een jonge vrouw met een drukke job, verlaten en stappen binnen bij haar vriend en haar moeder. Het leven en de omgeving van Henri worden ons nu geschilderd. Haar drijfveren, haar leven intrigeert ook…Waarom? ..
Ze is (te) nieuwsgierig naar het leven van haar nieuwe collega Tara. Hoe, waarom.. Henri’s zoektocht naar haar eigen achtergronden en die van de mensen die ze meer of minder liefheeft mogen we als lezer meemaken.
Zoals het in een goede familiegeschiedenis past zijn er donkere hoeken en onverwachte onthullingen die het geheel spannend maken.
Romantiek ook, zonder roze wolk, die lost snel op door de gebeurtenissen van het leven.

Samengevat : een sterk, onderhoudend boek. Aanrader voor nieuwsgierige mensen. – Gilbert De Cooman , boekenbeheerder

1 2 3 4 5 6 7 8