De Schrijfster

In een ver verleden verhuisde Isabelle van Ewijk voor haar studie naar Antwerpen. Daar woont en werkt ze nog steeds.

In mei 2012 verscheen haar debuutroman Verpand bij uitgeverij ’t Verschil.

In dit boek ziet de ik-persoon Henri Delvaux haar geordende leventje op nauwelijks een jaar tijd in een chaos veranderen. Werk, vriendschap, liefde, familie – alles lijkt op de helling te komen staan. In zo’n geval kun je eigenlijk maar één ding doen: je wapenen met een stevige dosis zelfspot.

Medio maart 2014 verscheen Isabelles tweede boek Verder. Een roman over omgaan met een groot verlies, maar ook over de onverwoestbaarheid van vriendschap en opnieuw durven liefhebben.

Op 19 november 2016 verscheen Verlost, Isabelles derde roman, bij uitgeverij Kartonnen Dozen.

Verlost volgt de levens van Henri Delvaux en Tes De Coninck. Het enige dat ze gemeen hebben, is de stad waar ze wonen: Antwerpen.

De onzekere Henri uit Verpand staat inmiddels een stuk verder in het leven. Ze is gelukkig met haar werk, haar huis en vooral met Tara. Tes die in Verder zoekende was, lijkt haar demonen te hebben bezworen. Ze weet nu wat ze niet wil en kijkt uit naar de toekomst. Die maakt een vliegende start als ze de aantrekkelijke Tara tegen het lijf loopt.

Deze ontmoeting zorgt voor de nodige turbulentie in drie levens die door het lot verstrengeld raken. Elk voor zich ontdekken de vrouwen dat steden even klein zijn als dorpen en dat het verleden nooit een afgesloten hoofdstuk is.